Peter Ravensbergen: contact tussen onderzoek en bedrijfsleven essentieel

“Hier ontmoeten we niet alleen de tuinbouw, of de vleessector, maar alle agrarische sectoren én hun logistiek dienstverleners. Dat tref ik nergens anders aan.”

“Hier ontmoeten we niet alleen de tuinbouw, of de vleessector, maar alle agrarische sectoren én hun logistiek dienstverleners.”

“Voor goed en relevant onderzoek moet je de vragen uit het bedrijfsleven kennen. Wat wil men weten, wie zijn geïnteresseerd in de uitkomsten? Ook voor de financiering van je onderzoek, is directe betrokkenheid van bedrijven tegenwoordig een vereiste. En tenslotte wil je als onderzoeker iets met je onderzoeksresultaten. Vertellen wat je hebt ontdekt en kijken wie er iets mee kan. Kortom: contact tussen onderzoek en bedrijfsleven is essentieel en het Netwerk Agrologistiek is daar een uitstekend platform voor.” Dit zegt Peter Ravensbergen, onderzoeker bij Wageningen UR Food & Biobased Research, en één van de initiatiefnemers van het Netwerk Agrologistiek.

Toegevoegde waarde van het netwerk vindt Ravensbergen de brede vertegenwoordiging van het agrarische terrein en de aanwezigheid van logistieke partners. “Hier ontmoeten we niet alleen de tuinbouw, of de vleessector, maar alle agrarische sectoren én hun logistiek dienstverleners. Dat tref ik nergens anders aan.” Wat Ravensbergen betreft is de rol van het netwerk vooral het organiseren van ontmoetingen tussen al deze partijen én de wereld van onderzoek, onderwijs en overheid. “Vooral die eerste contacten zijn van belang. Daarna kom je bilateraal wel verder, maar je moet elkaar eerst kennen en weten wat je voor elkaar kunt doen.”

Dit bericht is geplaatst in Statements. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>