Herman de Boon: combineren van kennis en ervaring

“Het bedrijfsleven is aan zet”

Het bedrijfsleven is aan zet”, zegt Herman de Boon, onder meer voorzitter van de branchevereniging voor de groothandel in bloemen en planten VGB en één van de initiatiefnemers van het beoogde Netwerk Agrologistiek. Reden voor dit initiatief: “De logistiek van agrarische producten is in Nederland een cruciale én zeer succesvolle economische activiteit.

De oorsprong van dat succes, de kennis en ervaring, de soms echt fantastische oplossingen van Nederlandse ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf, daarvan is men zich vaak nauwelijks bewust. Wanneer ondernemers die kennis met elkaar kunnen delen en daar de steun van overheden, onderwijs en onderzoek bij krijgen, ontstaat een enorme potentie. Die willen we benutten.”

“Binnen het Netwerk Agrologistiek kan een ondernemer zijn logistieke vraagstukken aanpakken: efficiënter vervoer, ICT, voorraadbeheer, combineren van lading, inzet van andere vervoerswijzen, betere bereikbaarheid. Veel van die vraagstukken én hun oplossingen spelen in de eerste plaats regionaal, daarom willen we daar de nadruk leggen. Landelijk verbindt de netwerkorganisatie deze regionale acties met de nationale en internationale programma’s die daarbij aansluiten.”

“Het gaat niet om een grote, dure organisatie. Het netwerk, dat is het, met wat bescheiden ondersteunende diensten. Het gaat vooral om het leggen van contacten en het combineren van kennis en ervaring.”

Dit bericht is geplaatst in Statements. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>