Jelle Boonstra: daadwerkelijk dingen samen doen

Het gaat om het organiseren van stromen

“De agrarische sector bestaat uit een grote hoeveelheid middelgrote en kleine bedrijven. Datzelfde geldt voor de vervoerssector. Die twee samen zullen met slimme oplossingen voor hun logistiek moeten komen, willen ze concurrerend blijven. Daar kan zo’n netwerk bij helpen.” Dit zegt Jelle Boonstra, manager collectieve belangen bij vervoerdersorganisatie TLN. “Vervoer is al lang niet meer goederen van A naar B brengen”, signaleert hij.

“Het gaat om het organiseren van stromen. Dat doe je dus per definitie samen. Een structuur waarin je elkaar treft, iets formeler dan bestaande losvaste contacten, is dan van groot belang. Om te agenderen, elkaar te ontmoeten, maar vooral ook om van daaruit daadwerkelijk dingen samen te doen.”

Daarvoor bestaan uiteraard al vele organisaties, erkent Boonstra. Het Netwerk Agrologistiek ziet hij in dat veld ‘als een satépen’: “Een dwarsverbinding op onderwerp door de bestaande clubs heen. In het Netwerk Agrologistiek ontmoeten vervoerders, telers en handel elkaar. Dat is zeer waardevol als je de internationale agenda op het gebied van de agrologistiek wilt terugvertalen naar het MKB in de regio. Want daar moet het gebeuren.”

Dit bericht is geplaatst in Statements. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>