Op zoek naar slimme en creatieve oplossingen in de logistiek?

Bent u een MKB-bedrijf in de logistieke of supply chain sector en wilt u binnen uw bedrijf een logistieke vernieuwing doorvoeren? Wilt u slimme en creatieve logistieke oplossingen gaan ontwikkelen? Wilt u nieuwe technologieën inzetten of slimmer gaan samenwerken?

Dan kan de MIT-Regeling u hierbij ondersteunen. Er is financiële ondersteuning mogelijk voor kennisinkoop bij kennisinstellingen, voor het opstarten van R&D samenwerkingsprojecten en via de TKI’s voor netwerkactiviteiten en innovatiemakelaars.

U kunt in aanmerking komen voor de regeling als u met onderstaande onderwerpen aan de slag wilt:
1. Bundelen en Modaliteiten:   Ontwikkelen van een geïntegreerde vervoersoplossing en/of een bundelingsproject met verschillende modaliteiten.
2. (Inter)nationale regelgeving:  Ontwikkeling van een oplossing om slimmer en efficiënter om te kunnen gaan met nationale en internationale regelgeving. Vereenvoudiging en verbetering van de toegankelijkheid van bestaande systemen.
3. Samenwerken in en over de keten:  Ontwikkelen van een regiestructuur voor een slimme oplossing om samenwerking en bundeling in uw keten of tussen verschillende ketens  te verbeteren.
4. Service logistiek:  Ontwikkeling van nieuwe creatieve oplossingen voor de organisatie en regie van de after sales service. Ontwikkeling van nieuwe serviceconcepten.
5. Supply Chain Finance:  Ontwikkelen en toepassen van nieuwe financierings-mogelijkheden in de logistieke keten.

De volgende categorieën worden ondersteund:

1. Inkoop kennis: een kennisvoucher is een bon waarmee een MKB-ondernemer een publieke kennisinstelling kan inschakelen om kennis te kopen.
2. Een haalbaarheidsstudie: om vooraf bijv. de technische en economische risico’s en mogelijkheden van een innovatietraject in kaart te brengen.
3. Inhuur personeel: inhuur hooggekwalificeerd personeel voor onderzoek, ontwikkeling of innovatie.
4. Innovatie Prestatie Contracten: samenwerkingsproject 10 – 20 bedrijven.
5. Een R&D- samenwerkingsproject: meerdere partijen, gericht op ontwikkeling van nieuw product, proces of nieuwe dienst.

Voor al deze regelingen geldt een maximale ondersteuning van 50% van de projectkosten.

Openstelling voor deze aanvragen:
Cat 1 t/m 4: 15 april 2014 – 12 mei 2014 (toekenning o.b.v. first come first serve)
Cat 5: 3 juni 2014 – 22 september 2014 (toekenning o.b.v. beoordeling in een open tender)

Contactpersonen voor meer informatie:
Dinalog: dhr. C. de Lange; delange@dinalog.nl; 076-5315300.
Kamer van Koophandel: mw. R. van de Ruit; ritha.vande.ruit@kvk.nl; 06-22198440.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>