contact    |    login
Naar de startpagina

 


Platform Agrologistiek: efficiŽnter en duurzamer

Ondernemers, overheden en instellingen voor onderwijs en onderzoek hebben zich in 2000 verenigd in het platform Agrologistiek. Doel: de logistiek in de agro- en foodsector efficiŽnter en duurzamer maken. Leidraad was de Visie Agrologistiek waarin het toenmalige kabinet als route naar een efficiŽntere en duurzamere agrologistiek koos voor:


  • clusteren van agrarische activiteiten;
  • betere verbindingen tussen die clusters;
  • regisseren van de goederenstromen over die verbeterde verbindingen.†


Sinds 2001 bood het platform Agrologistiek aan ondernemers die daaraan wilden werken praktische hulp in de vorm van kennis en contacten, samen de weg zoeken en wijzen en elkaar inspireren en motiveren. Diverse projecten, onderzoek, enkele logistieke instrumenten, en veel aandacht voor ondernemersinitiatieven waren het resultaat.

Eind 2012 is het programma Agrologistiek beŽindigd. Een selectie uit de opbrengst van ruim tien jaar clusteren, verbinden en regisseren is op deze archiefwebsite bijeengebracht. De bestaande samenwerking voor een efficiŽntere en duurzamere agrologistiek hebben de deelnemende partijen vanaf 2013 voortgezet in het Netwerk Agrologistiek.

 

 

 

 

 

    

   

   


    home   netwerk   onderzoek   gesprekken   publicaties   projecten   in beeld   contact    © 2012 Platform Agrologistiek